Welkom

Welkom op de website van Muzikc. Op onze website wordt u op de hoogte gehouden van alle concerten die we organiseren.

Agenda

Nieuwsberichten

 • Kerst- en nieuwjaarsgroet

  Helaas kon ons Kerstconcert dit jaar niet door gaan. De leerlingen en docenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en het Young Talent Orchestra hadden een mooi programma voorbereid. Als kleine troost hebben we wat filmpjes van ze ontvangen, die we hieronder samen met een Kerstverhaal van voorzitter Anne Gercama in een Kerst- en nieuwjaarsgroet hebben gezet.

  https://youtu.be/-k5Rm0BEtYQ
  Kerst- en nieuwjaarsgroet Muzikc

  Het Nieuwjaarsconcert is vanwege de aangescherpte coronamaatregel helaas weer komen te vervallen.

  Graag zien we u in 2022 weer in alle gezondheid terug bij onze concerten.

  Tijdens ons concert op 22 oktober ter gelegenheid van het 300ste geboortejaar van Pieter Hellendaal, hebt u al kennis kunnen maken met leerlingen van het Jeugd Klavierencentrum Nederland (JCN). In samenwerking met Katja Dirven is er een coronaproof online kerstconcert georganiseerd. Hierin zijn, naast leerlingen van het Jeugd Klavierencentrum Nederland, ook leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut te bewonderen. Hieronder kunt u dit concert bekijken.

  https://youtu.be/CeNkgotE3WU
  Kerstgala ‘t hART voorburg

  Voor de gedetailleerde programma informatie en alle meewerkende leerlingen, docenten en instanties kunt u in de omschrijving van de video kijken.

 • We gaan weer beginnen!

  Na een lange tijd van stilte, zal er weer livemuziek klinken in Pro Rege! Het seizoen gaat nu echt beginnen. We beginnen met het, tot twee keer toe uitgestelde, laatste concert in de reeks 4 Beethoven!

  Let op! We zijn nog niet van COVID af, maar zijn blij dat we wel weer concerten kunnen organiseren met volledige bezetting van de zaal. Onze concerten worden uiteraard georganiseerd conform de richtlijnen van de overheid. Voorlopig betekent dat dus het tonen van een Coronatoegangsbewijs.

  Overzicht coronamaatregelen kunst en cultuur vanaf 25 september

  Zorg dat u op tijd over een dergelijk bewijs beschikt.

  Zie de website van de overheid voor instructies over hoe u een coronatoegangsbewijs kunt aanmaken.

  Lukt het u niet om een Coronatoegangsbewijs aan te maken op uw telefoon of via de computer, bel dan met telefoonnummer 0800-1421. Of met 0800-1351. U wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar u zelf uw coronabewijs via de telefoon kunt aanvragen. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • uw BSN;
  • en uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente).

  Dit bewijs krijgt u per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit minimaal 5 werkdagen kan duren.

 • Nieuwe programmering

  Goed nieuws! Nu door vaccinaties en afnemende aantallen coronagevallen weer meer mogelijk wordt, durven we het weer aan om voorzichtig vooruit te kijken en zijn we druk bezig om de programmering voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. De data die bevestigd zijn, zullen we zo snel mogelijk op de website plaatsen.

  We zullen ons natuurlijk houden aan de (nieuwe) richtlijnen die er worden uitgevaardigd. Houd ook hiervoor de website in de gaten! We hopen u binnenkort weer te kunnen ontmoeten in Pro Rege!

  Hieronder de concerten die we tot nu toe bevestigd hebben.


Aankomende Concerten

Hieronder een samenvatting van de aankomende concerten. Bekijk voor een volledig overzicht van alle concerten de concertagenda.

Robert Franenberg het Unieke Kwintet: ‘Diversiteit’

€25
18 februari om 15:0017:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Top musici uit Rotterdams Philharmonisch Orkest. Programma Strijkkwintet Op. 39 nr. 1 Luigi Boccherini (1742-1805) Strijkkwintet Op. 38 Louise Farrenc (1804-1875) Strijkkwintet nr. 2 Op. 94 Eugene Walckiers Het Unieke Kwintet Viool Frank de Groot Viool Melanie Broers Altviool Veronika Lénártová Cello Mario Rio Contrabas Robert Franenberg

Boudewijn Zwart met Evelina Vorontsova

€25
10 maart om 20:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Twee topmusici bij elkaar!Een verrassend programma met twee klavieren! Organist, pianist en beiaardier Boudewijn Zwart: telg uit een bekende organistenfamilie. In 1990 won hij alle categorieën van de driejaarlijkse Internationale Beiaardwedstrijd “Koningin Fabiola” in Mechelen (België). Pianiste Evelina Vorontsova is Cum Laude afgestudeerd aan de conservatoria van Moskou en Amsterdam en prijswinnaar van onder meer het Liszt Concours (Utrecht) en Rachmaninov Concours (Moskou)

Stille Zaterdag: Joseph Haydn, Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze

€25
8 april om 15:0017:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Joseph Haydn (1732-1809)Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze Het leven van Joseph Haydn (1732-1809) is wellicht in twee woorden samen te vatten: regelmaat en Godsbesef. Haydn’s besef van God, is typerend voor deze componist als wij bedenken, dat de tweede helft van de 18e eeuw gekenmerkt werd door toenemende vrijzinnigheid. Het was de periode van de Verlichting. Na een grote succes van het vorig jaar, wordt het een nieuwe traditie in Kralingen.Tijdens de zeer bijzondere Paastij…

Koningsdagconcert – Zemtsov Altviool Kwartet

€25
21 april om 20:0022:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Een primeur in ons programma!We zijn heel blij met een familie van 4 top musici! Het Zemtsov Altvioolkwartet werd in 2010 opgericht door vier leden van een bijzondere altvioolfamilie -vader, moeder, dochter en oom Zemtsov. Alle vier hebben bij zelfde leraar gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht – de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. De leden van het kwartet ontwikkelen allen afzonderlijk uitzonderlijke solo carrières: Mikhail is veelgevraagd solist, dirigent en docent aan h…

Herdenkingsconcert

Monument de Steen van Miljoenen tranen.
4 mei
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Herdenkingsconcert met de kranslegging met nazit. Tijd van concert wordt later nog bepaald. Een uniek optreden op de dag van het officiële nationale Dodenherdenking van 4 mei.Extra geladen vanwege twee Oekraïense musici Igor Gruppman en Katja Dirven – Didychenko.Er zal muziek o.a van van J.S.Bach, J.Brahms, B.Lyatoshinsky klinken Bijzondere deelname van de studenten van Codarts, die bij Igor en Vesna studeren. Er zal een strijkensemble van studenten en meesters gevormd worden, die samen zullen…