Welkom

Welkom op de website van Muzikc. Op onze website wordt u op de hoogte gehouden van alle concerten die we organiseren.

Agenda

Nieuwsberichten

 • Kerst- en nieuwjaarsgroet

  Helaas kon ons Kerstconcert dit jaar niet door gaan. De leerlingen en docenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en het Young Talent Orchestra hadden een mooi programma voorbereid. Als kleine troost hebben we wat filmpjes van ze ontvangen, die we hieronder samen met een Kerstverhaal van voorzitter Anne Gercama in een Kerst- en nieuwjaarsgroet hebben gezet.

  https://youtu.be/-k5Rm0BEtYQ
  Kerst- en nieuwjaarsgroet Muzikc

  Het Nieuwjaarsconcert is vanwege de aangescherpte coronamaatregel helaas weer komen te vervallen.

  Graag zien we u in 2022 weer in alle gezondheid terug bij onze concerten.

  Tijdens ons concert op 22 oktober ter gelegenheid van het 300ste geboortejaar van Pieter Hellendaal, hebt u al kennis kunnen maken met leerlingen van het Jeugd Klavierencentrum Nederland (JCN). In samenwerking met Katja Dirven is er een coronaproof online kerstconcert georganiseerd. Hierin zijn, naast leerlingen van het Jeugd Klavierencentrum Nederland, ook leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut te bewonderen. Hieronder kunt u dit concert bekijken.

  https://youtu.be/CeNkgotE3WU
  Kerstgala ‘t hART voorburg

  Voor de gedetailleerde programma informatie en alle meewerkende leerlingen, docenten en instanties kunt u in de omschrijving van de video kijken.

 • We gaan weer beginnen!

  Na een lange tijd van stilte, zal er weer livemuziek klinken in Pro Rege! Het seizoen gaat nu echt beginnen. We beginnen met het, tot twee keer toe uitgestelde, laatste concert in de reeks 4 Beethoven!

  Let op! We zijn nog niet van COVID af, maar zijn blij dat we wel weer concerten kunnen organiseren met volledige bezetting van de zaal. Onze concerten worden uiteraard georganiseerd conform de richtlijnen van de overheid. Voorlopig betekent dat dus het tonen van een Coronatoegangsbewijs.

  Overzicht coronamaatregelen kunst en cultuur vanaf 25 september

  Zorg dat u op tijd over een dergelijk bewijs beschikt.

  Zie de website van de overheid voor instructies over hoe u een coronatoegangsbewijs kunt aanmaken.

  Lukt het u niet om een Coronatoegangsbewijs aan te maken op uw telefoon of via de computer, bel dan met telefoonnummer 0800-1421. Of met 0800-1351. U wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar u zelf uw coronabewijs via de telefoon kunt aanvragen. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • uw BSN;
  • en uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente).

  Dit bewijs krijgt u per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit minimaal 5 werkdagen kan duren.

 • Nieuwe programmering

  Goed nieuws! Nu door vaccinaties en afnemende aantallen coronagevallen weer meer mogelijk wordt, durven we het weer aan om voorzichtig vooruit te kijken en zijn we druk bezig om de programmering voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. De data die bevestigd zijn, zullen we zo snel mogelijk op de website plaatsen.

  We zullen ons natuurlijk houden aan de (nieuwe) richtlijnen die er worden uitgevaardigd. Houd ook hiervoor de website in de gaten! We hopen u binnenkort weer te kunnen ontmoeten in Pro Rege!

  Hieronder de concerten die we tot nu toe bevestigd hebben.


Aankomende Concerten

Hieronder een samenvatting van de aankomende concerten. Bekijk voor een volledig overzicht van alle concerten de concertagenda.

Mike Boddé: Benefietmiddag voor Oekraïne

€20
Mike Boddé
1 oktober om 15:0017:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Mike Boddé, pianist, componist, presentator Mike Boddé is een constante waarde in voormalig Podium Witteman, waarin hij elke zondag een bijzondere bijdrage levert. Ook in de opvolger Podium Klassiek, zal Boddé op bijzondere wijze van zich laten horen. Laat u verrassen door de mix van klassiek en jazz, eigen werk en klassiekers op deze prachtige middag. De opbrengst van dit concert komt ten goede aan Oekraïense vluchtelingen Omdat het een benefiet betreft vragen we €20 voor een kaartje. Mee…

Kerstconcert 2022

17 december om 14:0017:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Kerstconcert Concert voor jong en oud!Door kinderen en jongeren gespeeld op een hoog niveau. “Jong geleerd, is oud gedaan!”Een jaarlijkse traditie in Pro Rege! Het drukbezochte concert. Programma zal bestaan uit grote klassiekers die rond het Kerst gebruikelijk te horen zijn. Ook zijn de Kerstliederen in het programma, met een mogelijkheid om mee te zingen. Begeleid door door het Young Talent Orchestra. En een Kerstverhaal.

Mozart Kerksonates – Geert Bierling en ensemble

21 januari 2023 om 15:0017:00

Complete uitvoering van de Epistel Sonates vanWolfgang Amadeus Mozart 1756-1791. Dit is het tweede concert in een reeks. Vorig seizoen heeft u op 9 mei kunnen genieten van het eerste deel. Geert Bierling en ensemble Orgel: Geert BierlingViool: Marnix Willem SteffenViool: Marina MeersonCello: Katja DirvenContrabas: Robert FranenbergPauken: Arjan Roos Programma Uit Le Nozze di Figaro KV 492Ouverture bewerkt voor strijkers, pauken en orgel door Geert BierlingDrie Epistel Sonates voor strijkers en o…

Jan Brokken, De tuinen van Buitenzorg

Jan Brokken
28 januari 2023 om 15:0017:00

Jan Brokken en pianist Tobias Borsboom In oktober komt Jan Brokkens nieuwe boek De kampschilders uit. Dat is een soort vervolg op het vorige boek, De tuinen van Buitenzorg. Rond deze boeken heeft hij een programma met pianist Tobias Borsboom. Hij voert delen uit van de Java Suite van Leopold Godowsky en een werk van de Indische componist Paul Seelig. Dit alles omlijst met verhalen over de moeder vader van Jan Brokken in Indonesië. Jan Brokken Foto: Jelmer de Haas De Kampschilders – Jan Brokken …

Stille Zaterdag: Joseph Haydn, Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze – Daniel Kwartet

8 april 2023 om 15:0017:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps

Joseph Haydn (1732-1809)Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze Het leven van Joseph Haydn (1732-1809) is wellicht in twee woorden samen te vatten: regelmaat en Godsbesef. Haydn’s besef van God, is typerend voor deze componist als wij bedenken, dat de tweede helft van de 18e eeuw gekenmerkt werd door toenemende vrijzinnigheid. Het was de periode van de Verlichting. Na een grote succes van het vorig jaar, wordt het een nieuwe traditie in Kralingen.Tijdens de zeer bijzondere Paastij…