Welkom

Welkom op de website van Muzikc. Op onze website wordt u op de hoogte gehouden van alle concerten die we organiseren.

Agenda

Nieuwsberichten

 • Herdenkingsconcert verplaatst

  Het herdenkingsconcert op 4 mei is verplaatst naar vrijdag 5 mei om 20.00 uur en wordt een bevrijdingsconcert.

  Het concert wordt wel nog steeds gegeven door het Gruppman Ensemble

  Kijk voor meer info op de concert pagina.

 • Kerst- en nieuwjaarsgroet

  Helaas kon ons Kerstconcert dit jaar niet door gaan. De leerlingen en docenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en het Young Talent Orchestra hadden een mooi programma voorbereid. Als kleine troost hebben we wat filmpjes van ze ontvangen, die we hieronder samen met een Kerstverhaal van voorzitter Anne Gercama in een Kerst- en nieuwjaarsgroet hebben gezet.

  https://youtu.be/-k5Rm0BEtYQ
  Kerst- en nieuwjaarsgroet Muzikc

  Het Nieuwjaarsconcert is vanwege de aangescherpte coronamaatregel helaas weer komen te vervallen.

  Graag zien we u in 2022 weer in alle gezondheid terug bij onze concerten.

  Tijdens ons concert op 22 oktober ter gelegenheid van het 300ste geboortejaar van Pieter Hellendaal, hebt u al kennis kunnen maken met leerlingen van het Jeugd Klavierencentrum Nederland (JCN). In samenwerking met Katja Dirven is er een coronaproof online kerstconcert georganiseerd. Hierin zijn, naast leerlingen van het Jeugd Klavierencentrum Nederland, ook leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut te bewonderen. Hieronder kunt u dit concert bekijken.

  https://youtu.be/CeNkgotE3WU
  Kerstgala ‘t hART voorburg

  Voor de gedetailleerde programma informatie en alle meewerkende leerlingen, docenten en instanties kunt u in de omschrijving van de video kijken.

 • We gaan weer beginnen!

  Na een lange tijd van stilte, zal er weer livemuziek klinken in Pro Rege! Het seizoen gaat nu echt beginnen. We beginnen met het, tot twee keer toe uitgestelde, laatste concert in de reeks 4 Beethoven!

  Let op! We zijn nog niet van COVID af, maar zijn blij dat we wel weer concerten kunnen organiseren met volledige bezetting van de zaal. Onze concerten worden uiteraard georganiseerd conform de richtlijnen van de overheid. Voorlopig betekent dat dus het tonen van een Coronatoegangsbewijs.

  Overzicht coronamaatregelen kunst en cultuur vanaf 25 september

  Zorg dat u op tijd over een dergelijk bewijs beschikt.

  Zie de website van de overheid voor instructies over hoe u een coronatoegangsbewijs kunt aanmaken.

  Lukt het u niet om een Coronatoegangsbewijs aan te maken op uw telefoon of via de computer, bel dan met telefoonnummer 0800-1421. Of met 0800-1351. U wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar u zelf uw coronabewijs via de telefoon kunt aanvragen. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • uw BSN;
  • en uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente).

  Dit bewijs krijgt u per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit minimaal 5 werkdagen kan duren.

 • Nieuwe programmering

  Goed nieuws! Nu door vaccinaties en afnemende aantallen coronagevallen weer meer mogelijk wordt, durven we het weer aan om voorzichtig vooruit te kijken en zijn we druk bezig om de programmering voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. De data die bevestigd zijn, zullen we zo snel mogelijk op de website plaatsen.

  We zullen ons natuurlijk houden aan de (nieuwe) richtlijnen die er worden uitgevaardigd. Houd ook hiervoor de website in de gaten! We hopen u binnenkort weer te kunnen ontmoeten in Pro Rege!

  Hieronder de concerten die we tot nu toe bevestigd hebben.


Aankomende Concerten

Hieronder een samenvatting van de aankomende concerten. Bekijk voor een volledig overzicht van alle concerten de concertagenda.

Bijzonder adventsconcert door Harptrio Harfeo in de Hoflaankerk

€25
8 december om 20:0022:00
Hoflaankerk
Oudedijk 2
Rotterdam, 3062 AE

Het Duitse harptrio Harfeo verzorgt een bijzonder adventsconcert in de Hoflaankerk. Harptrio Harfeo – Winter Tales Werken van o.a. Händel, Strauss en Tsjaikovski. December is de tijd van het verhalen vertellen. Harptrio Harfeo komt naar Nederland en neemt u mee naar de magie van deze wintermaand, op de betoverende klanken van drie schitterende concertharpen. Geniet u van een muzikale reis vol tijdloze wintertaferelen, hartverwarmende verhalen en koninklijke pracht en praal. Met de daarbij krach…

Nieuwjaarsconcert in de Paleiszaal in Pompgebouw De Esch

€25
14 januari 2024 om 15:0017:00
Paleiszaal Pompgebouw De Esch
Rijnwaterstraat 11
Rotterdam, 3063 HC

Verrassend nieuwjaarsconcert met strijkkwartet. Meer info volgt.

Muzikaal verhaal met Yvonne Rietbergen in Kerkgebouw Evangelische Broedergemeente Rotterdam

€25
4 februari 2024 om 15:0017:00
Kerkgebouw Evangelische Broedergemeente Rotterdam
Avenue Concordia 111
Rotterdam, 3062 LE

De concert voorstelling duurt een uur en is een combinatie van muziek en verhaal. Het is bedoeld voor volwassenen. De voorstelling“De Boom” wordt uitgevoerd door Ayumi Matsuda (blokfluiten), Oene van Geel (altviool en percussie) en Yvonne Rietbergen (blokfluiten en vertelling). Het is een bijzondere voorstelling, omdat de muziek voor een belangrijk deel geïmproviseerd wordt op het moment zelf. Muziek en verhaal zijn daardoor extra intens met elkaar verweven.

Paasconcert met Joachim Eijlander in Kapel op Algemene Begraafplaats Crooswijk

€25
24 maart 2024 om 15:0017:00
Kapel op Algemene Begraafplaats Crooswijk
Kerhoflaan 1
Rotterdam, 3034 TA Nederland

Meer info volgt Het concert wordt gehouden in de Kapel op de Algemene Begraafplaats Crooswijk aan de Kerkhoflaan nr 1.