Postponed

Cinema Paradiso

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Een diepe laag aan bij hun publiek met klanken zo puur, zo authentiek. Paradijselijk en beeldend. Ze bespelen de compositie parels uit o.a. de klassieke muziek op een manier die je niet meer loslaat, aanraakt, je laat ervaren en in het moment zet, bijna helend. De musici van Cinema Paradiso ontmoetten elkaar als trio in de kleine zaal van het Concertgebouw bij het afscheid van Maartje van Weegen bij Radio 4. Daarna volgden nog: een veelbesproken en bekeken live optreden op televisie bij Podium Witteman, Paradiso, Down The Rabbit Hole en een China tour met als hoogtepunt een optreden in de Zumiao Ancestral Temple in Foshan, Guangdong. Cinema Paradiso raakt, komt binnen zonder kloppen, verbindt mensen met hun unieke interpretatie van tijdloze muziek die slechts een middel blijkt die keer
op keer ontroert. Durf jij het aan?

Postponed

300-ste geboortejaar Pieter Hellendaal

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Helaas kan dit concert op 17 april niet doorgaan. In verband met de corona maatregelen is het niet toegestaan voor de leerlingen om gezamenlijk te repeteren, Daarnaast is het niet mogelijk om het concert met publiek uit te voeren. We hebben wel een kleine troost in de vorm van het paascadeau van het Rotterdams Hellendaal […]

€15

4 Beethoven! Alle 18 strijkkwartetten van Beethoven (8)

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Het Daniel Kwartet speelt de strijkkwartetten van Beethoven. Vanaf najaar 2018 speelt Daniel Kwartet alle 18 strijkkwartetten van Beethoven in centrum Pro Rege, Rotterdam-Kralingen. In seizoen 2018-2019 zijn de eerste vier concerten gegeven met negen kwartetten, in het seizoen 2021-2022 ronden ze af met de resterende stukken.

€20

Pieter Hellendaal 300

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Een concert ter gelegenheid van het 300-ste geboorte jaar van de Rotterdamse componist Pieter Hellendaal (1721-1799).
Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut, trots drager van zijn naam, zal deze prachtige avond verzorgen met optredens van Leerlingen, oud-leerlingen en docenten.

€15

Robert Holl & Roger Braun – Winterreise

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

De in Rotterdam geboren Bas-Bariton Robert Holl neemt ons mee op de lyrische winterreis van een afgewezen jongeman.

Franz Schubert (1797-1828)
Winterreise (op. 89, D. 911)

€27,50

Geannuleerd Kerstconcert 2021 (Geannuleerd)

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Het traditionele Kerstconcert in samenwerking met het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Met Jonge solisten van de Young Talent Academy.

€15

Geannuleerd Nieuwjaarsconcert 2022: Het nieuwe jaar begint met Mozart (Geannuleerd)

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Mozart Kerksonates deel 1 uit een serie van twee concerten. Complete uitvoering van de Epistel Sonates van
Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791.
Geert Bierling, orgel
Marina Meerson, viool
Marnix Willem Steffen, viool
Robert Franenberg, contrabas
Katja Dirven, cello

€20

“Vlucht naar een verre ster” door Anastasia Safonova

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

In dit programma combineert Anastasia Safonova werken uit 3 belangrijke periodes van het leven van Scriabin met composities van Boris Pasternak (vooral bekend als dichter en schrijver, Nobelprijswinnaar voor “Doctor Zhivago”) en Nicolai Medtner -grote pianist en componist, toonaangevend figuur in Rusland in het begin van de vorige eeuw.

€12,50

Cinema Paradiso

Pro Rege Oudedijk 113, Rotterdam

Drie topmusici, die hun sporen verdienden in de klassieke muziek, raken keer op keer een diepe laag aan bij hun publiek met klanken zo puur, zo authentiek. Paradijselijk en beeldend.
Andre Heuvelman
trompet
Wilmar de Visser
contrabas
Henry Kelder
piano

€20