Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Paasconcert 2022 – Die sieben letzten Worte unseres Erlösers

16 april 2022 om 15:00

Joseph Haydn (1732 – 1809) Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze op. 51 voor strijkkwartet.

Leden van het Daniel Kwartet in samenwerking met de fantastische solist Gil Sharon, die zal als primarius optreden.

  • Gil Sharon, viool
  • Misha Furman, viool
  • Itamar Shimon, altviool
  • Katja Dirven, Cello

Gil Sharon

Gil Sharon werd geboren in Boekarest, Roemenië en emigreerde als kind naar Israël waar hij zijn stu­die bij Professor Partos aan de Rubin Muziekacademie van de Universiteit van Tel Aviv combineerde met solistische optredens bij verschillende orkesten en het geven van recitals.

Sinds 1969 woont hij in Nederland, waar hij als eerste concertmeester verbonden was aan het Limburgs Symphonie Orkest. Hij won in 1971 de eerste prijs op de “International Emily Anderson Violin Competition” in Londen.

Vele uitnodigingen voor solistische optredens in Europa, Noord Amerika en Israël bevestigden zijn reputatie als solist. Tevens geniet hij internationale bekendheid als kamermu­ziekspeler. Hij was oprichter en primarius van het Sharon Kwartet (1985) en oprichter van het Amati Ensemble (1991).

Sinds 1997 musiceert Gil Sharon regelmatig in het prestigieuze Theatre de Champs Elysées in Parijs in het kader van de serie “Prades aux Champs Elysées” en in het Pablo Casals Festival in Prades (F) .

Sinds 2004 is hij een graag geziene gast bij de “Windy Mountain” en “Parry Sound” festivals in Canada en sinds 2006 bij “Festival Giverny” in Frankrijk.

Gil Sharon treedt regelmatig op met het Amati Ensemble op diverse nationale en internationale podia en heeft een 20-tal cd’s op zijn naam staan.

In 1997 ontving Gil Sharon de Koninklijke onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje Nassau” voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de kamermuziek in Nederland.

Misha Furman

Misha Furman werd geboren in Litouwen waar hij begon met vioolles. Hij vervolgde zijn studie op het Conservatorium van Vilnius. Nadat hij in 1969 geëmigreerd was naar Israël maakte hij daar zijn studie af aan de Rubin Academy of Music in Tel-Aviv bij professor Partos en professor Ilona Feher.
Sinds 1976 woont hij in Nederland waar hij lid is van het Daniel Strijkkwartet. Verder is hij regelmatig te gast tijdens verschillende kamermuziek festivals, waar hij ook als
solist optreedt, zoals met Solistes Européens Luxembourg en met musici als o.a. János Starker, Gervase de Peyer, Dimitri Sitkovetsky, George Pieterson en Bella Davidovitch.
Hij is als hoofdvakdocent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar hij zowel viool als kamermuziek doceert. Misha Furman geeft jaarlijks masterclasses in het buitenland.

Itamar Shimon

Katja Dirven

Katja Dirven

Katja is een veelzijdige celliste. Haar klassieke opleiding genoot ze aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne), waar zij cum laude afgestudeerd bij prof. Chervov. Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Zij is prijswinnares bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev.

Ze vervolgde haar studie in Nederland bij Marien van Staalen, Dmitri Ferschtman en Herre-Jan Stegenga. Aan het Rotterdams Conservatorium (huidige CODARTS) behaalde Katja haar master in Kamermuziek en Solo-spel.

Kamermuziek speelt een grote rol in het leven van Katja. Zij treedt veel op als soliste en kamermusicus in verschillende samenstellingen met topmusici uit Nederland en het buitenland, onder andere als cello-viool duo Bravura met Marina Meerson, Vera Laporeva en ensembles met verschillende musici onder anderen József Lendvay, Daniel Kwartet.

Als orkestmusicus speelt Katja in vele Nederlandse en buitenlandse beroepsorkesten zoals Philharmonie Zuid-Nederland, Sinfonia Rotterdam, Kamerata Amsterdam en op verschillende festivals. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte zij diverse tournees door Europa. Hierbij trad zij ook op als soliste.

€20

Kaarten

Aan de deur€ 20
Voorverkoop€ 17,50
Studenten€ 5
Kaartverkoop

Pro Rege

Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie