Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Maand van de Geschiedenis: Opstand en noodlot

12 oktober 2018 om 20:00

€15

Een concert van de Griekse pianist Theodore Tzovanakis. Hij speelt composities van Beethoven, Liszt, Mitropoulos, Hadjidakis en Twelve studies on a Theme by J. Mulders, van de Nederlandse componist Albert Brussee. Nog nooit uitgevoerd in Nederland! In samenwerking met de Franz Liszt Kring.

Opstand en noodlot

Het bestaan van een musicus is muziek. Zijn hele leven wordt er door bepaald. Het is dan ook een ramp wanneer de gezondheid van de musicus achteruit gaat. Grote componisten, zoals Fauré, Smetana en Beethoven kregen in hun leven steeds meer te maken met het noodlot: het werd steeds moeilijker om hun eigen werk uit te voeren. Uit hun titanenstrijd is wel mooie muziek voortgekomen.

Ook in onze tijd worden musici geconfronteerd met hun grenzen

Albert Brussee behaalde in 1971 het einddiploma solospel met onderscheiding en sloot zijn studie af met de Prix d’excellence, de meest prestigieuze muziekprijs in Nederland in die tijd. Tot 1981 trad Albert Brussee regelmatig voor het voetlicht, uitsluitend als solist, en was ook meerdere malen over de radio te horen. Hij kreeg echter last van focale distonie aan zijn rechterhand wat zijn werk als uitvoerend musicus sterk hinderde. Hij werd pianodocent en leraar Historische Ontwikkeling Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tot 2010 had hij de pianostudenten van de internationaal hoog in aanzien staande jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium onder zijn hoede.  In 2003 was Albert Brussee jurylid van Les Rencontres Internationales des jeunes pianisteste Namen en in 2005 van de 7th International Franz Liszt Competition in Utrecht. De laatste jaren treedt hij weer vaker op, zowel in recitals, lecture-recitals als lezingen. Naast concerten in Nederland zijn er lecture-recitals in Rome, Boedapest (Franz Liszt Academie) en Berlijn (Hochschule für Musik). In de zomer van 2004 gaf Brussee een succesvol Liszt-recital gedurende het Regent Hall Festival te Londen.

Albert Brussee is ook componist. Eén van zijn belangrijkste werken,  Twelve studies on a Theme by J. Mulders wordt gespeeld door de Griekse pianist Theodore Tzovanakis tijdens dit concert

Theodore Tzovanakis wordt beschouwd als een groot talent. Na zijn studie in Griekenland studeerde hij in Keulen, aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama (RSAMD)en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij won drie eerste prijzen (Dorothy Mackenzie Awards) in New York. 

Hij verzorgde recitals, in kamermuziekensembles, en als solist met verschillende symphonieorkesten en in kamermuziekconcerten in Griekenland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Israël en New York. Hij is piano-docent aan het Conservatorium in Athene.

Concert in het kader van de maand van de geschiedenis met thema Opstand.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2018
Tijd:
20:00
Kosten:
€15
Concerten Categorie:
Concerten Tags:
, ,

Organisator

Stichting MUZIKC

Locatie

Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie