Laden Concerten

« Alle Concerten

 • Dit concert is voorbij.

Koningsdagconcert – Zemtsov Altviool Kwartet

21 april 2023 om 20:00 22:00

Een primeur in ons programma!
We zijn heel blij met een familie van 4 top musici!

Het Zemtsov Altvioolkwartet werd in 2010 opgericht door vier leden van een bijzondere altvioolfamilie -vader, moeder, dochter en oom Zemtsov.

Alle vier hebben bij zelfde leraar gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht – de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. De leden van het kwartet ontwikkelen allen afzonderlijk uitzonderlijke solo carrières: Mikhail is veelgevraagd solist, dirigent en docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Alexander geeft hij les aan het Conservatorium van Lausanne in Zwitserland en Hochschule van Keulen, Dana is winnares van een tiental concoursen en heeft inmiddels een indrukwekkende internationale carrière als soliste en heeft een exclusief contract met Channel Classics Records.

Vanaf 2017 wordt Alexander vanwege zijn drukke werkzaamheden vervangen door zijn zoon Daniil. Daniil studeert op dit moment aan het Conservatorium Maastricht, eveneens bij Michael Kugel.

Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival -2010, en hier is een reactie uit het publiek:

“Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov’s bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel – en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Tussen 2010 en 2017 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld , waaronder het Grachtenfestival, Concertgebouw en Bethaniënklooster in Amsterdam, De Doelen Rotterdam, ViolaViola Festival in Haarlem, Dutch Viola Society Festival in Dordrecht, festivals in Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het kwartet heeft masterclasses gegeven in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Utrechts Conservatorium, Masterclasses van Dutch Viola Society, en het geeft enkele keren per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass in Nederland, Duitsland en Italië.

Het kwartet heeft meerdere keer opgetreden op de radio (Radio 4, Klara, “Klassika Radio”, Estland, Radio Baleares Spanje) en televisie (Vrije Geluiden). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label “NAVIS” en deze werd uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift “Luister”.

In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italië van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaalorkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam.

Desondanks de pandemie werd het 10-jarig jubileum van het kwartet gevierd met terugkomst bij de Grachtenfestival waarbij de Phantasie with Tristan and Georges van Leo Samama in premiere werd gebracht. De opdracht werd gesponsord door het Fonds voor Podiumkunsten.

In 2022 heeft het kwartet opgetreden bij het prestigieuze Wimbledon Festival in Engeland.

De vader, Mikhail Zemtsov

een goede bekende bij Muzikc en de andere podia. Bij Muzikc, komt Mikhail vak als een dirigent van YTO (Young Talent Orchestra). Als een altviolist bij verschillende concerten.

De moeder, Julia Dinerstein

haar getalenteerde leerlingen hebben wij tientallen keren gehoord tijdens Kerstconcerten, en vele andere concerten! Nu is een eer aan een top altvioliste en een meester.

De oudste dochter, Dana Zemtsov

Dana is winnares van een tiental concoursen en heeft inmiddels een indrukwekkende internationale carrière als soliste en heeft een exclusief contract met Channel Classics Records.

Helaas heeft Dana op 21 april een belangrijk solo optreden. Ze wordt vervangen door Eduardo Lucena Cabrera, een jonge, getalenteerde
spaanse altviolist die is afgestudeerd bij Mikhail aan het Utrechts
Conservatorium

De neef, Daniil Zemtsov

is een zoon van een Mikhail’s broer Alexander

Met medewerking van.

De jongste dochter, Liora Zemtsov

Jazz zangeres, songwriter en muziek producent.

Programma:

 • York Bowen (1884-1961) Fantasy voor 4 altviolen
 • J.S. Bach (1685-1750) Ciaccone uit de 2de Partita voor viool solo (bew. voor vier altviolen van Ichiro Nodaira)
 • G. Gershwin (1898-1937)  Summertime, They can’t take it away from me m.m.v. Liora Zemtsov, jazz zang
 • Leo Samama (1951) Fantasy voor 4 altviolen, op.101, Wereldpremière (Opdracht van het Fonds voor Podiumkunsten).

PAUZE

 • Frank Bridge (1884-1941) Lament voor 2 altviolen
 • Arne Werkman (geb. 1960) Quatre Movements voor 4 altviolen (geschreven voor het Zemtsov Altviool Kwartet)
  • Sempre moderato
  • lla marcia
  • Quasi largo
  • Mosso, ma sempre giusto
 • Liora Zemtsov (1996) Solidify
 • Tom Jobim (1927-1994) Agua de Beber (bew. Mikhail Zemtsov)
€25

Kaarten

Aan de deur€ 25
Voorverkoop€ 20
Studenten€ 10
Kaartverkoop

Stichting MUZIKC

Pro Rege

Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
Bekijk de site van Locatie