Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Cinema Paradiso

13 februari 2021 om 15:00

Een diepe laag aan bij hun publiek met klanken zo puur, zo authentiek. Paradijselijk en beeldend. Ze bespelen de compositie parels uit o.a. de klassieke muziek op een manier die je niet meer loslaat, aanraakt, je laat ervaren en in het moment zet, bijna helend. De musici van Cinema Paradiso ontmoetten elkaar als trio in de kleine zaal van het Concertgebouw bij het afscheid van Maartje van Weegen bij Radio 4. Daarna volgden nog: een veelbesproken en bekeken live optreden op televisie bij Podium Witteman, Paradiso, Down The Rabbit Hole en een China tour met als hoogtepunt een optreden in de Zumiao Ancestral Temple in Foshan, Guangdong. Cinema Paradiso raakt, komt binnen zonder kloppen, verbindt mensen met hun unieke interpretatie van tijdloze muziek die slechts een middel blijkt die keer
op keer ontroert. Durf jij het aan?

Andre Heuvelman

Trompet

Als klein kind had Andre Heuvelman (1966) al een grote liefde voor het maken van muziek. Bij toeval kwam de trompet op zijn pad, alleen was door zijn handicap (een te korte onderarm en een slappe pols) dit instrument een grote uitdaging. Door zijn nuchtere aanpak om te gaan voor wat hij in de muziek wilde bereiken, heeft Andre een bijzonder levensverhaal te vertellen. Daarom wordt Andre regelmatig als key note speaker gevraagd om publiek te ontroeren, te verbinden en te inspireren. Met zijn prachtige muziek en een aanstekelijke kwetsbaarheid en enthousiasme vertelt hij zijn verhaal en daagt hij zijn toehoorders uit om op hun eigen podium te durven staan.

TROMPETTIST PUR SANG

Andre was sinds 1990 als trompettist en vanaf 1997 performer als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat bekend is vanwege bijzondere concerten in ’s werelds mooiste concertzalen. Andre is een voormalig lid van het Nederlands Blazers Ensemble, dat bij het grotere publiek bekend is van de Nieuwjaarsconcerten die ieder jaar door de VARA op televisie worden uitgezonden. In februari 2014 verzorgde het Nederlands Blazers Ensemble ook het dankfeest voor Prinses Beatrix. Andre geeft regelmatig masterclasses en hij is docent aan het Rotterdams conservatorium Codarts.

IEDEREEN ZIJN EIGEN PODIUM

Andre vindt dat er meer is dan het spelen van de noten: oneindige nieuwsgierigheid en gedrevenheid om te communiceren zijn voorwaarden voor een carrière op het podium, welk podium dat ook is. Hij heeft een niet te beteugelen energie en is bedenker van vele concepten om mensen en musici bij elkaar te brengen en in beweging te brengen. Zijn missie is om mensen bij zichzelf te brengen en daardoor gezamenlijke waarde te creëren. De vele initiatieven die hij inmiddels heeft ontplooid zijn hier getuige van.

ACTIVITEITEN

In 2013 heeft hij zijn soloalbum “AfterSilence” uitgebracht, waarvan de muziek de universele taal van ontroering, verbinding en inspiratie spreekt. Buiten de vele concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble is Andre door het jaar heen ook actief op andere muzikale fronten. In 2014 werd hij uitgenodigd om in aanwezigheid van Koningin Máxima de prestigieuze Markthal in Rotterdam muzikaal te openen. Op de radio was Andre te horen in het Radio4-programma “Een goedemorgen met….” en op televisie was hij te zien in het programma “De Nachtzoen”. Hij verzorgde optredens bij o.a. Ziggo, de Nierstichting en was hij op uitnodiging van Radboud UMC key note speaker op de European Listening and Healthcare Conference, waarbij hij aan de hand van zijn muziek het thema “Luisteren in de zorg” besprak.

Henry Kelder

Piano

Henry Kelder (1973) is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus, improvisator, repetitor, cultureel ondernemer en docent. In 2013 zijn drie grote werken van zijn hand in wereldpremiere gegaan: Concerto voor altsaxofoon en orkest, A Song for Saint Cecilia´s Day voor koor en orkest en muziektheater VALS. Eén van zijn leermeesters was Tristan Keuris.

Als vaste repetitor en dirigent is Henry Kelder sinds 2006 verbonden aan VocaalLAB Nederland. Hij werkte zodoende voor o.a. De Nederlandse Opera, Ruhrtriennale, Transparant, LOD, Kameroperahuis, Muziekgebouw aan ´t IJ, November Music. En werkte samen met componisten als Steve Reich, Pascal Dusapin, Martijn Padding, regisseurs als Pierre Audi, Josse De Pauw, dirigenten als Reinbert de Leeuw, Etienne Siebens, Lucas Vis, Ed Spanjaard en werkte hij aan talloze wereldpremieres.

Naast zijn werkzaamheden als hoofdvakdocent piano aan het Utrechts Conservatorium en coach pianist aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag is Henry Kelder aktief binnen vele samenstellingen. Met Andre Heuvelman tourt hij door Nederland en met saxofonist Johan van der Linden vormt hij Duo Lind´n Kelder. Dit duo richt zich op het spelen van hedendaagse muziek met een duidelijke toegankelijkheid en crossover. Vele componisten hebben voor hun geschreven.

Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider en kamermusicus. Hij wordt ook gevraagd om zijn improvisaties, arrangementen in diverse stijlen als klassiek, jazz en pop. Sinds eind 2011 is hij oprichter en artistiek directeur van MatchingArts, een innovatief bedrijf ter exploitatie van podiumkunsten in de breedste zin van het woord. Zo is hij initiatiefnemer en artistiek leider van het Keuris Ensemble, International Alkema Composition Contest, Edition MatchingArts, Keuris Composers Contest en Festival het Havikconcert in Amersfoort.

Wilmar de Visser

Contrabas

Hij speelt net zo lief ingetogen Sefardische muziek in een met kaarsen verlichte Portugese synagoge, als dat hij een uitbundig publiek in een grote muziekzaal trakteert op Prince-covers. Voor contrabassist Wilmar de Visser (1972) bestaan er geen muzikale grenzen: álles moet kunnen.
Na zijn studie ontpopte Wilmar zich als één van de meest veelzijdige bassisten van Nederland. Hij is samen met Sonja van Beek oprichter en artistiek leider van EnsembleCaméléon, een ensemble van jonge topmusici dat zich richt op de uitvoering van groter bezette meesterwerken uit de kamermuziekliteratuur. Naast zijn werk als bassist van het Radio Filharmonsich Orkest, is hij ook een van de initatiefnemers van Splendor, een modern muziekcentrum in Amsterdam. “We wilden een plek waar je als muzikant de ruimte hebt om te oefenen. Maar ook een plek waar ontmoetingen tussen muzikant en bezoeker mogelijk is.”
De Visser en zijn bijzondere contrabas, gebouwd door de Engelse vioolbouwer Bernard Simon Fendt in 1825, zijn al jaren vaste gezichten van het Nederlands Blazers Ensemble.

OPLEIDING

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (bij Peter Stotijn)
Hochschule fur Musik und Theater Hannover (bij Peter Puhn)

ENSEMBLES/ORKESTEN

Nederlands Blazers Ensemble
Radio Filharmonsich Orkest
EnsembleCaméléon
The Paradiso Orchestra

EERDER GESPEELD MET

Janine Jansen
DJ Laid Back Luke
Menahem Pressler
Esma Redzepova

Stichting MUZIKC

Pro Rege

Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
Bekijk de site van Locatie