Laden Concerten

« Alle Concerten

 • Dit concert is voorbij.

Bevrijdingsconcert Gruppman Ensemble in Libanon Lyceum

5 mei om 15:00 17:00

Gruppman Ensemble:

 • Igor Gruppman, viool
 • Vesna Gruppman, viool/altviool
 • Katja Dirven, cello
 • Roderigo Robles de Medina, piano

Op 5 mei viert Stichting MUZIKC aan het Libanon Lyceum de vrijheid met een bijzonder concert van het Gruppman Ensemble, een ensemble van wereldklasse dat bestaat uit Igor Gruppman (viool), Vesna Stefanovic-Gruppman (viool/altviool), Katja Dirven (cello) en Roderigo Robles de Medina (piano). Dit unieke concert vindt plaats van 15:00 tot 17:00 uur en belooft een middag te worden vol muzikale verfijning en emotie.

Het programma bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde collectie van klassieke stukken die de diversiteit en diepte van de klassieke muziek weerspiegelen. Van de ingewikkelde harmonieën van Handel’s “Sonate voor twee violen en piano in G-moll” tot de diepgaande emoties van “Melodia voor cello en piano” van Lyatoshinski: Oekraïense muziek die voor Igor Gruppman en Katja Dirven, beiden uit Oekraïne afkomstig,  symbool staat voor hun droom van een bevrijd land.

Verder bevat het programma het introspectieve “Introduction to the dream and dream” van Eddy Vervuurt, gespeeld als piano solo door Roderigo Robles de Medina, internationaal werkzaam als solist alsmede in diverse duo’s en ensembles die het als zijn missie beschouwt om Surinaamse kunstmuziek onder de publieke aandacht te brengen.

Ook zullen de bezoekers genieten van “Two duos for two violins” van Béla Bartók, die bekend staat om zijn vermogen om traditionele volksmuziek te transformeren tot adembenemende klassieke composities. Daarnaast wordt de “Meditation” uit de opera Thais van Jules Massenet uitgevoerd, een stuk dat bekend staat om zijn serene en contemplatieve kwaliteiten.

Het concert wordt afgerond met Brahms’ “Pianokwartet no.1, op. 25 Deel 3 & 4”, een krachtig en expressief werk dat de luisteraar meeneemt op een reis door een breed scala aan muzikale texturen en dynamieken.

Dit Bevrijdingsconcert is niet alleen een herdenking van vrijheid, maar ook een viering van de kracht en schoonheid van muzikale kunst. Mis deze kans niet om live enkele van de mooiste werken in de klassieke muziekliteratuur uitgevoerd te zien door enkele van de meest getalenteerde musici van onze tijd.

Reserveer alvast op tijd uw kaarten via kaarten@muzikc.nl. Kijk voor actuele toegangsprijzen op www.muzikc.nl

Locatie: Aula Libanon Lyceum, ingang 1e Jerichostraat nummer 2, ter hoogte van de Mecklenburglaan. 

Programma

 • G.F. Handel (1685- 1759) sonate voor twee violen en piano in G-moll en basso continuo
 • B. Lyatoshinski (1895-1969) Melodia – Voor cello en piano
 • Eddy Vervuurt (1928-1988) Introduction to the dream and dream, from Red Palulu. Piano solo.
 • B. Bartok
  Two duos for two violins
 • J. Massenet
  Metitation from opera Thais
 • Rheinberger (1839-1901) – Prelude voor viool en orgel
 • J. Brahms (1833-1897) Pianokwartet no.1, op.25
  Deel 3,4.
€25

Kaarten

Aan de deur€ 25
Voorverkoop€ 20
Studenten€ 10
Kaartverkoop

Rotterdam 1e Jerichostraat 2

1e Jerichostraat numer 2
Rotterdam,
+ Google Maps