Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Arjan Erkel – Vrijheid van denken en doen

13 mei 2022 om 20:00 22:00

Arjan Erkel weet maar al te goed hoe het is om in een situatie te zitten waarin alles ineens alles anders wordt. Bijna 2 jaar was hij tussen 2002 en 2004 in het nieuws toen hij werd gegijzeld door gemaskerde rebellen in Dagestan, Russia. Het was een nachtmerrie die hij niet dacht te overleven, maar eenmaal in deze situatie leerde hij met de nieuwe situatie omgaan.

Zijn unieke verhaal over overleven, zijn zoektocht naar vrijheid en zijn krachtige herstel is nog steeds inspirerend. Door middel van lezingen, workshops en coaching heeft Arjan de afgelopen 15 jaar al tienduizenden mensen geïnspireerd met zijn boodschap over vrijheid, veerkracht en zelf de regie nemen.

Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Arjan troost en steun. Het zingen en neuriën van liedjes die hem herinnerden aan vrolijkere tijden, gaven hem kracht en energie om zijn extreme lockdown vol te houden. 

In het bijzonder Oerend Hard van de band Normaal werd Arjans houvast en verbond hem in zekere zin met zijn ontvoerders: op een bepaald moment zongen zij dit nummer fonetisch mee. Daarom begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal, hem tijdens zijn optreden met muziek en zang. De muziek geeft het verhaal een extra dimensie.

Arjan vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar vertelt ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers.

Vrijheid van denken en doen is het prachtige en in Arjan Erkel over blijven staan onder enorme druk, en blijven staan voor eigen culturele normen en waarden. 

Het is een tevens een mooi verhaal om stil te staan bij onze verworven vrijheden en tevens op persoonlijk vlak een aanrader om stil te staan bij het leven en de mogelijkheden die er zijn maar niet altijd benut worden.

€20

Kaarten

Aan de deur€ 20
Voorverkoop€ 17,50
Studenten€ 5
Kaartverkoop

Stichting MUZIKC

Pro Rege

Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie