Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Anastasia Safonova: Ludwig van Beethoven – Pianosonates (#2)

30 oktober 2020 om 20:30

Anastasia Safonova speelt in dit Beethovenjaar Pianosonates van Ludwig van Beethoven.

Anastasia Safonova Photo: Marco Borggreve

Anastasia Safonova begon haar professionele carrière op twaalfjarige leeftijd met een succesvolle uitvoering van Mendelssohn concerto met het Moskou Junior Symfonie Orkest. Zij studeerde cum laude af aan het Gnessins Instituut te Moskou en voltooide haar Master degree aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert.

Anastasia won de eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities.
Zij is veel gevraagd op belangrijke podia in Nederland (Het Concertgebouw Amsterdam,
De Doelen Rotterdam, De Vereniging Nijmegen, Frits Philips Eindhoven, Beurs van Berlage Amsterdam, Philarmonie Haarlem, Muziekcentrum Enschede, Theater aan het Vrijthof Maastricht) en treed regelmatig op in heel Europe, Turkije, China en Rusland.

Anastasia Safonova is te gast op verschillende internationale festivals, waaronder het Schleswig Holstein festival (Duitsland), het Bourglingster festival (Luxemburg), Pianoscope (Frankrijk), het Tiberius festival (Roemenië), het Ankara camber music festival (Turkije) Music of Earth (Rusland) en het Grachtenfestival (Nederland) .

Zij trad op met de vooraanstaande musici als Boris Berezovsky Boris Belkin, Michael Kugel, Henri Demarquette en Lisa Ferschtman. Als soliste verscheen zij met o.a. het Neue Westfalen Symphonie Orkest, Johan Willem Friso Kapel, het Sigen Symphonie Orkest.

Anastasia maakte opnamen voor Brava tv Concertzender en Radio 4 (NL) en heeft verschillende kamermuziek cd ’s uitgebracht met altvioliste Esra Pehlivanli en violisten Kyoko Yonemoto en Irina Simon-Renes. Naast de concerten met klassieke programmering is ze ook vaak te horen in gecombineerde programma’s van woord, muziek, schilderkunst en dans zoals succesful Geller-Goya, Marc Shagall, The Unfamiiar projecten en “Mr. Finney” evenement van Princes Laurentien van Oranje waarvoor ze een persoonlijke dank van het Koninklijk huis heeft gekregen.

Sinds 2000 doceert ze aan het Conservatorium Maastricht

Programma

Anastasia Safonova
Piano

N 26 op.81a in Es – majeur

  • Das Lebewohl (Les Adieux)
  • Abwesenheit (L’Absence)
  • Das Wiedersehen (Le Retour)

N27 op.90 in e – mineur

  • Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck
  • Nicht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen

N30 op.109 in E – majeur

  • Vivace, ma non troppo
  • Adagio espresivo
  • Gesangvoll mit innigster Empfindung

Dit concert wordt live gestreamd op ons YouTube Kanaal

€15 Alleen Voorverkoop!

Stichting MUZIKC

30 oktober 2020 om 20:30

€15