Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

300-ste geboortejaar Pieter Hellendaal

17 april 2021 om 15:00 17:00

Helaas kan dit concert op 17 april niet doorgaan. In verband met de corona maatregelen is het niet toegestaan voor de leerlingen om gezamenlijk te repeteren, Daarnaast is het niet mogelijk om het concert met publiek uit te voeren. We hebben wel een kleine troost in de vorm van het paascadeau van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

We zijn in Rotterdam en het is april 1721. Er wordt een bijzonder kind geboren en hij krijgt de naam Pieter, Pieter Hellendaal. Tijdens zijn leven heeft hij een bijdrage geleverd aan de laat barokke muziek. Hij schreef vooral veel vioolsonates. Hiermee heeft hij de meeste bekendheid vergaard. Dit is dan ook de reden waarom Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut met trots zijn naam draagt. Zijn stijl toont verwantschap met het werk van Georg Friedrich Händel en Carl Emmanuel Bach. Hij houdt vast aan het principe van het basso continuo en weet met een eigen idioom de barokke sonate te verrijken. In zijn werk gaan lyriek en virtuositeit hand in hand.

Het is nu april 2021. Op deze dag laten leerlingen, oud-leerlingen en docenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut horen dat Rotterdam nog steeds veel muzikaliteit te bieden heeft. Met dit concert vieren we de geboorte van deze grote Rotterdamse componist door een aantal werken van hem en zijn tijdgenoten te spelen.

U waant zicht tijdens dit concert in de 18e eeuw!

Gedetailleerde programma volgt later.

€15

Stichting MUZIKC

Pro Rege

Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
Bekijk de site van Locatie