Welkom

Welkom op de website van Muzikc. Op onze website wordt u op de hoogte gehouden van alle concerten die we organiseren.

Agenda

Nieuwsberichten

 • Nieuwe programmering

  Goed nieuws! Nu door vaccinaties en afnemende aantallen coronagevallen weer meer mogelijk wordt, durven we het weer aan om voorzichtig vooruit te kijken en zijn we druk bezig om de programmering voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. De data die bevestigd zijn, zullen we zo snel mogelijk op de website plaatsen.

  We zullen ons natuurlijk houden aan de (nieuwe) richtlijnen die er worden uitgevaardigd. Houd ook hiervoor de website in de gaten! We hopen u binnenkort weer te kunnen ontmoeten in Pro Rege!

  Hieronder de concerten die we tot nu toe bevestigd hebben.

 • Overlijden Coen Klunne

  Beste vrienden van Muzikc, tot ons groot verdriet is deze week onze vriend en collega vrijwilliger Coen Klunne overleden. Coen heeft 26 jaar geleden een shantykoor in Rotterdam opgericht en hij was een belangrijke pijler onder de organisatie van het evenement dat ieder jaar vele honderden bezoekers trok. Zijn idee is overgenomen door vele havensteden in binnen- en buitenland. Hij bedacht en realiseerde het Shantycafé. Ook dit idee is over de hele wereld overgenomen.

  Coen Klunne

  Coen was één van onze eerste vrijwilligers.. Hij was jarenlang onze penningmeester en was ook actief in publiciteit, fondsenwerving en het werven van nieuwe vrijwilligers. Hij zat altijd vol ideeën Hij was lid van de vleugelgroep, die de vleugel op het podium zet en er weer afhaalt, en was bij alle concerten aanwezig om kaartjes te knippen en bezoekers te verwelkomen. Coen is 2 maanden lang ernstig ziek geweest. Wij zullen hem zeker missen want het is een grote slag voor ons allen. Onze gevoelens gaan vooral naar Anita, de echtgenote van Coen, die ook actief is als vrijwilliger en hun kinderen en kleinkinderen.

 • Concerten uitgesteld

  In verband met corona zijn alle concerten van Stichting Muzikc uitgesteld tot en met eind februari. De afgelopen maanden hebben we veel last gehad van de steeds weer veranderende voorwaarden waaronder we concerten konden organiseren. Eerst was er de beperking op 1,5 m te werken (dat zou voor Pro Rege neerkomen op zo’n 60 bezoekers). Daarna mochten er geen concerten worden georganiseerd, toen weer voor maximaal 30 personen. Nu zijn concerten weer niet mogelijk. Deze steeds veranderende omstandigheden maken het erg lastig om concerten te plannen.

  Omdat we niet weten wat de situatie na 19 januari gaat betekenen voor het organiseren van concerten heeft het bestuur van Stichting Muzikc besloten om alle concerten tot en met eind februari op te schorten. Hopelijk is er rond die tijd meer zekerheid over de omstandigheden waaronder we concerten kunnen blijven organiseren en kunnen we een meer vaste her-planning maken van de uitgestelde concerten.

  Van uitstel komt geen afstel. We gaan de uitgestelde concerten vanaf maart weer opnieuw inplannen. We hopen u allemaal dan weer in goede gezondheid te kunnen ontvangen!

  Houd de website, facebook en de nieuwsbrief in de gaten voor alle ontwikkelingen.

  Kijk voor de concerten die geweest zijn rustig nog eens op de concert gemist pagina.

 • Coronaprotocol Pro Rege

  Door Corona zien de concerten bij Stichting Muzikc er tijdelijk wat anders uit dan u van ons gewend bent.

  Reservering:

  • reserveren van kaarten is noodzakelijk via kaarten@muzikc.nl of  -indien u niet over e-mail beschikt- via 06-53402732. Geef bij de reservering s.v.p. duidelijk aan: naam, aantal personen, om welk concert en welk aanvangstijdstip het gaat. Geef ook aan wanneer u betaalt via een bestaande strippenkaart die u al in bezit heeft. 
  • Via het reserveren kan worden bewaakt of het aantal bezoekers het maximum niet overschrijdt. De reserveringsgegevens worden enige tijd bewaard, louter ten behoeve van eventueel contactonderzoek.   

  Betaling:

  • Betalen voor de concerten en nieuwe strippenkaarten (85 euro voor 10 concerten) dient voorafgaand aan de concerten te geschieden via Stichting Muzikc, NL81 RABO 0148 9303 60. Betaling aan de zaal is helaas niet mogelijk.

  Concertbezoek:

  • Heeft u corona-gerelateerde klachten of een kwetsbare gezondheid, bezoek dan de concerten niet. De eventuele betaling krijgt u dan teruggestort.
  • Bij de ingang kunt u uw handen desinfecteren.
  • Draag een mondkapje wanneer u staat of loopt. Het mondkapje kan af wanneer u op uw plek zit.
  • De mogelijkheden voor garderobe en toilet zijn beperkt. Neem uw jas mee in de concertzaal.
  • In de zaal zijn gemarkeerde plaatsen, zodat 1,5 meter afstand is gewaarborgd. Personen die één huishouden vormen en kinderen t.m. 12 jaar kunnen naast elkaar zitten. 
  • De concerten duren ca. 50 minuten. Er is geen pauze en geen mogelijkheid tot iets drinken na het concert. Het is helaas ook niet mogelijk de musici na afloop te ontmoeten.
  • De concertzaal wordt extra geventileerd.
  • Na afloop van het concert kunt u gebruik maken van twee uitgangen. Neem de uitgang waar u het dichtst bij zit. Houdt bij het verlaten van de zaal ook voldoende afstand.

  Zie ook de richtlijnen van de overheid voor meer details.

  Hieronder vindt u een downloadbare versie van het coronaprotocol.


Aankomende Concerten

Hieronder een samenvatting van de aankomende concerten. Bekijk voor een volledig overzicht van alle concerten de concertagenda.

4 Beethoven! Alle 18 strijkkwartetten van Beethoven (8)

4 Beethoven logo
9 oktober om 15:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland

Het Daniel Kwartet speelt de strijkkwartetten van Beethoven. Vanaf najaar 2018 speelt Daniel Kwartet alle 18 strijkkwartetten van Beethoven in centrum Pro Rege, Rotterdam-Kralingen. In seizoen 2018-2019 zijn de eerste vier concerten gegeven met negen kwartetten, in het seizoen 2021-2022 ronden ze af met de resterende stukken. Dit concert is ter vervanging van het geannuleerde concert van 30 mei / 14 november. Programma strijkkwartet nr. 6 in Bes op. 18-6strijkkwartet nr. 14 in cis op. 131.

Kerstconcert 2021

11 december om 15:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland

Het traditionele Kerstconcert in samenwerking met het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Met Jonge solisten van de Young Talent Academy. Drie orkesten: PreludioIntermezzoYTO (Young Talent Orchestra),Samenwerking met Classic Young Masters,

Cinema Paradiso

12 maart 2022 om 15:00
Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland

Een diepe laag aan bij hun publiek met klanken zo puur, zo authentiek. Paradijselijk en beeldend. Ze bespelen de compositie parels uit o.a. de klassieke muziek op een manier die je niet meer loslaat, aanraakt, je laat ervaren en in het moment zet, bijna helend. De musici van Cinema Paradiso ontmoetten elkaar als trio in de kleine zaal van het Concertgebouw bij het afscheid van Maartje van Weegen bij Radio 4. Daarna volgden nog: een veelbesproken en bekeken live optreden op televisie bij Podium W…