Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De huismuziek van Bordewijk

7 oktober @ 15:00

€15
Jenny Haisma

Ferdinand Johan Wilhelm Christiaan Karel Emil Bordewijk (1884-1965) werkte op een advocatenkantoor in Rotterdam. Hij is een van de grootste Nederlandse schrijvers, zijn roman ‘Karakter’ (1938) misschien wel de grootste roman die in Rotterdam speelt. Minder bekend is zijn echtgenote, Johanna Bordewijk Roepman, zij was componiste. Wat betekende geluk voor hen? Wat betekende geluk in het begin van de 20e eeuw? Op zaterdag 7 oktober is er in Cultureel Centrum Pro Rege een concert van de sopraan Jenny Haisma met de pianist Jan Willem Nelleke en een intermezzo door “Het Nieuwe Koor”(HeNK). Zij voeren werk uit van de Nederlandse componiste Johanna Bordewijk-Roepman, echtgenote van Ferdinand Bordewijk. Daarnaast composities van andere vrouwelijke componistes uit het begin van de 20e en eind 19e eeuw. W.o. Clara Schumann, Henriëtte Bosmans en Elisabeth Kuyper. Wat betekende geluk voor deze vrouwen die geacht werden om 18.00 uur de aardappels op tafel te hebben staan en te zorgen voor de kinderen en het huishouden? Zijn er overeenkomende thema’s met onze tijd? Liefde, vrijheid, veiligheid, frivoliteit alles komt voorbij tijdens dit boeiende programma.
Het concert begint om 15:00 uur.

Na afloop van het concert is er een wandeling door Kralingen langs een aantal panden waar Bordewijk heeft gewerkt. Start van de wandeling is om 16.30 uur. De journalist en historicus Dik Vuik geeft toelichting. De wandeling eindigt om 18:00 uur.

Kaarten voor het concert kosten €15,- aan de zaal en €12,50 in voorverkoop.
Ze zijn te reserveren via: kaarten@muzikc.nl en te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner) in Rotterdam.
De wandeling kost €3,- en is af te rekenen bij de aanvang van de wandeling.

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
15:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Stichting MUZIKC
Website:
www.muzikc.nl

Locatie

Pro Rege
Oudedijk 113
Rotterdam, 3062 AD Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.proregekralingen.nl/kerkelijkcentrum/zaalhuur/