Categorieën
Archief Divers

15-1-2016 | Nieuwjaarsconcert

[impact_text include_button=”yes” title=”Kaarten” href=”https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/8DC3Y5FQ/language/nl” color=”accent” size=”medium” type=”standard” target=”_self” position=”cta_align_right” border_top=”no” border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vr. 15 JAN  Nieuwjaarsconcert: “De magie van het leven”

[/impact_text] [vc_single_image image=”ype-of-934″ image_size=”full” frame=”noframe” full_width=”no” lightbox=”no” link_target=”_blank” width=”1/1″ el_position=”first last”] [box type=”coloured” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

LOCATIE Pro Rege   ENTREE   €12,50 (voorverk. €10,-)   AANVANG 20:00

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Een muzikaal verhaal door het Bravura ensemble:
Fifiënne Luvuma (verhalenwever)
Marina Meerson (viool)
Victoria Davies (harp)
Katja Dirven-Didychenko (cello)

Op het programma staat muziek van J.S.Bach, Claude Debussy, R. Gliere,
M. Scorik en popmuziek!

[/vc_column_text] [vc_accordion widget_title=”Artiesten” type=”minimal” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_accordion_tab title=”Marina Meerson”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Marina MeersonMarina Meerson
Geboren in 1984 in Sint- Petersburg. Ze woont sinds haar zesde jaar in Nederland en is op deze leeftijd met haar vioolstudie begonnen. Marina komt uit een gezin van musici, en de eerste lessen heeft zij van haar ouders gekregen. Van 1995 tot oktober 2000 studeerde ze bij de Jong Talent afdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Joyce Tan. Daar deed zij ook de vooropleiding en was zij leerlinge van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest.

Vanaf 2002 studeerde Marina aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij les kreeg van Kees Hülsman. In 2006 heeft Marina eindexamen gedaan en vervolgens is zij aan hetzelfde conservatorium toegelaten tot de master-opleiding. Vervolgens volgde zij lessen bij Benzion Shamir en Gordan Nikolic aan het Rotterdams Conservatorium, in juni 2009 rondde zij haar master-opleiding aan het Rotterdams Conservatorium af met een 10.

In de komende jaren wil Marina zich vooral richten op solo- en ensemblespel. Daarnaast is zij verbonden aan het Hellendaal instituut waar zij met veel enthousiasme het Preludio ensemble en eigen vioolleerlingen lesgeeft.

Marina is prijswinnaar van het IPC Concours in 1996 en de Iordens Viooldagen in 1998. In april 2000 heeft Marina de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours gewonnen.
Marina volgt regelmatig masterclasses van bekende musici en treedt inmiddels op in binnen – en buitenland. In 2004 heeft Marina als soliste opgetreden met Camerata Amsterdam. Naast haar solistische optredens doet zij ook regelmatig diverse orkestervaring op. Zo is Marina al meerdere malen gevraagd om deel te nemen aan de Orchesterakademie van het Schleswig- Holstein Musik Festival. Daar heeft zij de mogelijkheid gekregen om samen te werken met bekende dirigenten en solisten als Eschenbach, Gergiev, Zagrosek en Thomas Hampson. Hiernaast wordt Marina ook eens in de zoveel tijd benaderd als remplaçant door verschillende beroepsorkesten in Nederland en is zij vaste remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Ook heeft zij naast deze interesses al vrij veel ervaring op het gebied van kamermuziek opgedaan.  Marina vormt sinds 2011 een duo met harpiste Jaike Bakker en sinds 2007 is Marina concertmeester van het re: orchestra..
Marina bespeelt een J. B. Lolio viool uit 1740.

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [vc_accordion_tab title=”Fifiënne Luvuma”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Fifiënne LuvumaFifiënne Luvuma

Fifiënne is geboren in het voormalig Zaïre (Afrika), en vanaf haar derde jaar opgegroeid in Nederland. Na het VWO heeft zij de opleiding Moderne Theater Dans gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar opleiding heeft zij voornamelijk gedanst bij gezelschappen in Nederland, Duitsland, Australië en Canada, waarvan het langste bij het Meryl Tankard Australian Dance Theatre, waarmee ze voorstellingen gaf over de hele wereld.

Na zo’n 10 jaar professioneel gedanst te hebben heeft Fifiënne zich laten omscholen tot natuurgeneeskundig therapeut. Na een aantal jaren begon ze zich ook te focussen op het geven van workshops en voelde dat dat meer de richting was die ze in wilde slaan. Ze heeft zich een tijd aangesloten bij Toastmasters Rotterdam, waar ze getraind werd in ‘public speaking’. Vervolgens heeft ze haar training voortgezet aan de Nationale Vertelschool in Utrecht. In samenwerking met het Erato String Trio heeft ze daarna een verhalend concert gemaakt, waarmee ze in Nederland optreden.

Fifiënne noemt zichzelf een verhalen-wever, omdat ze theatrale vertelvoorstellingen maakt, waarin ze het verhaal niet alleen vertelt met woorden, maar ook, dans, acteren en muziek erin verweeft.

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [vc_accordion_tab title=”Katja Dirven-Didychenko”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Katja Dirven-DidychenkoKatja Dirven-Didychenko

Katja is een veelzijdige celliste met een herkenbaar, vol en krachtig spel. Haar klassieke opleiding genoot ze aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne), waar zij cum laude afstudeerde bij prof. Chervov. Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Zij is prijswinnares bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev. Aan het Rotterdams Conservatorium (huidige CODARTS) behaalde Katja haar master in Kamermuziek en Solo-spel bij Herre-Jan Stegenga.

Zij treedt veel op als soliste en kamermusicus in verschillende samenstellingen, onder andere als cello-viool duo met Marina Meerson en ensembles met verschillende musici. Katja is ook regelmatig te beluisteren in de kamermuziekseries van Muzikc in Kralingen, Rotterdam.

Als orkestmusicus speelt Katja in vele Nederlandse en buitenlandse beroepsorkesten zoals Philharmonie Zuid-Nederland, Sinfonia Rotterdam en op verschillende festivals. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte zij diverse tournees door Europa. Hierbij trad zij ook op als soliste.

Katja beperkt zich niet alleen tot de klassieke muziek. Zij speelde lange tijd met enkele muzikale vrienden met zangeres Wende Snijders. Wende’s debuut CD ‘Quand tu dors’, waar Katja ook aan meegewerkt heeft, is bekroond met een Edison award. Ook andere zangers wisten haar cellospel te waarderen. Zo is zij ook te horen op albums van Axel Lukkien en Melissa Fortes.
In Rotterdam heeft Katja een uitgebreide lespraktijk en is zij als cello docent en dirigent verbonden aan het Hellendaal Muziekinstituut.

 

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [vc_accordion_tab title=”Victoria Davies”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Victoria Davies

Victoria studeerde de harp bij Daphne Boden aan het Royal College of Music Junior Department en de Royal Academy of Music bij Skaila Kanga met een beurs van de “Star Award”van het Countess of Munster Musical Trust en het “Musicians’ Benevolent Fund”. Zij studeerde tevens muziektheorie en als uitvoerend musicus in Christ Church, Oxford. Toen ze aan de Royal Academy of Music studeerde won zij de  “Guy McGrath Harp Prize” en een beurs van het Katie Thomas Memorial Fund award Zij deed haar masters in juni 2005 met lof. Ze won de “London Harp Prize” in 1999 en 2001. Victoria trad op met verschillende orkesten over de hele wereld, zoals het koor van de kathedraal van Christ Church, Oxford, het Bangkok Symphony Orchestra, het Nederlands Bach Orkest. Onlangs trad ze op in een BBC Promenade concert met het ” Orchestre Revolutionnaire et Romantique” o.l.v. Sir John Eliot Gardener. Voorts trad ze op in programma’s op BBC radio en televisie en Radio 4.

Victoria Davies Harpist

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [/vc_accordion]