Vr. 23 JUN  Midzomernachtsdroom van Mendelssohn door het Young Talents Orchestra o.l.v. Mikhail Zemtsov

Kaarten

LOCATIE Pro Rege   ENTREE €15,- (voorverk. €10,-; studenten €5,-; kinderen tot 16 jaar gratis)  AANVANG 20:00

Een Midzomernachtdroom (Engelse titel: A Midsummer Night’s Dream) is een romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste druk verscheen in een quarto-editie in 1600. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.
Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, alsook met de feeën die het bos bewonen. Het stuk is de basis voor vele opera’s, films, muziekstukken en anderetoneelstukken.
Op zijn zeventiende componeerde Felix Mendelssohn de ouverturevoor Een midzomernachtsdroom; de  rest van de toneelmuziek voltooide hij toen hij 26 jaar was.
 
In 2013 hebben Codarts en Muziekinstituut Hellendaal het Young Talents Orchestra (YTO) opgericht, met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met klassieke muziek en het vak van orkestmusicus.
Uitvoerenden: Het Young Talents Orchestra o.l.v. Mikhail Zemtsov. De kinderen spreken zelf de verbindende tekst.
 
Dit concert is onderdeel van het Midzomerfestival Kralingen.
Midzomerfestival Kralingen
%d bloggers liken dit: