Categorieën
Archief Divers

3-1-2015 | Nieuwjaarsconcert met een twist

[vc_single_image image=”ype-of-436″ image_size=”full” frame=”noframe” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [divider type=”standard” text=”Go to top” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”yes” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Zaterdag, 3 januari 2014

Nieuwjaarsconcert met een twist

Marina Meerson, Katja Dirven-Didychenko en Fifiënne Luvuma

Locatie: Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen

Aanvang: 15:00 uur

Toegang: € 12.50; studenten € 5.-; kinderen gratis

Voor Stichting Muzikc begint het nieuwe jaar op zaterdag 3 januari met een “Nieuwjaarsconcert met een twist”. Het wordt een combinatie van muziek en een raamvertelling. Marina Meerson op viool en Katja Dirven-Didychenko op cello voeren werk uit van Beethoven, Bach, Gliere, Tchaikovsky en Biber. De  verhalenwever is Fifiënne Luvuma.

Na afloop een gezellige nieuwjaarsnazit!

[/vc_column_text] [vc_accordion widget_title=”Artiesten” type=”minimal” width=”1/1″ el_position=”first last”] [vc_accordion_tab title=”Marina Meerson”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Marina MeersonMarina Meerson
Geboren in 1984 in Sint- Petersburg. Ze woont sinds haar zesde jaar in Nederland en is op deze leeftijd met haar vioolstudie begonnen. Marina komt uit een gezin van musici, en de eerste lessen heeft zij van haar ouders gekregen. Van 1995 tot oktober 2000 studeerde ze bij de Jong Talent afdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Joyce Tan. Daar deed zij ook de vooropleiding en was zij leerlinge van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest.

Vanaf 2002 studeerde Marina aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij les kreeg van Kees Hülsman. In 2006 heeft Marina eindexamen gedaan en vervolgens is zij aan hetzelfde conservatorium toegelaten tot de master-opleiding. Vervolgens volgde zij lessen bij Benzion Shamir en Gordan Nikolic aan het Rotterdams Conservatorium, in juni 2009 rondde zij haar master-opleiding aan het Rotterdams Conservatorium af met een 10.

In de komende jaren wil Marina zich vooral richten op solo- en ensemblespel. Daarnaast is zij verbonden aan het Hellendaal instituut waar zij met veel enthousiasme het Preludio ensemble en eigen vioolleerlingen lesgeeft.

Marina is prijswinnaar van het IPC Concours in 1996 en de Iordens Viooldagen in 1998. In april 2000 heeft Marina de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours gewonnen.
Marina volgt regelmatig masterclasses van bekende musici en treedt inmiddels op in binnen – en buitenland. In 2004 heeft Marina als soliste opgetreden met Camerata Amsterdam. Naast haar solistische optredens doet zij ook regelmatig diverse orkestervaring op. Zo is Marina al meerdere malen gevraagd om deel te nemen aan de Orchesterakademie van het Schleswig- Holstein Musik Festival. Daar heeft zij de mogelijkheid gekregen om samen te werken met bekende dirigenten en solisten als Eschenbach, Gergiev, Zagrosek en Thomas Hampson. Hiernaast wordt Marina ook eens in de zoveel tijd benaderd als remplaçant door verschillende beroepsorkesten in Nederland en is zij vaste remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Ook heeft zij naast deze interesses al vrij veel ervaring op het gebied van kamermuziek opgedaan.  Marina vormt sinds 2011 een duo met harpiste Jaike Bakker en sinds 2007 is Marina concertmeester van het re: orchestra..
Marina bespeelt een J. B. Lolio viool uit 1740.

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [vc_accordion_tab title=”Katja Dirven-Didychenko”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Katja Dirven-DidychenkoKatja Dirven-Didychenko

Katja is in Kiev (Oekraïne) geboren. Vanaf haar negende jaar volgde ze cello lessen. In 1993 ging ze studeren aan de Tchaikovski National Music Academy eveneens in Kiev. In 1998 is zij daar Cum Laude afgestudeerd. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte ze diverse tournees door Europa. Hierbij trad ze ook op als soliste. In 1995 is hiervan een CD verschenen.

Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Bij het International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev, behaalde ze een 4e prijs.

Sinds 1998 woont Katja in Nederland. Daar vervolgde ze haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Marien van Staalen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Dimitri Ferschtman. In 2004 is ze in Rotterdam afgestudeerd voor 2e fase solo en kamermuziek bij Herre-Jan Stegenga. Kamermuzieklessen volgde ze bij Misha Furman en Benzion Shamir. Katja volgde diverse masterclasses, onder andere bij Martti Roussi, Steven Isserlis, David Geringas, Alexander Rudin en Godfried Hoogeveen.

Katja is als orkestmusicus actief in diverse orkesten in Nederland, waaronder Philharmonie Zuidnederland, Kamerata Amsterdam, Bach Orchestra of the Netherlands, Sinfonia Rotterdam en Noord Nederlands Orkest.

Ook als soliste is Katja actief. Ze speelt solo met diverse orkesten.

Kamermuziek speelt een belangrijke rol in het muzikale leven van Katja. Ze vormt samen met pianiste Arina Aartsen het Diagilev Duo. Daarmee is ze op verschillende podia te beluisteren in binnen en buitenland.

Katja is werkzaam als cellodocente en dirigente van het jeugdorkest Intermezzo van het Hellendaal Muziekinstituut in Rotterdam. Daarnaast is ze docent bij Cellofestival Dordrecht.

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [vc_accordion_tab title=”Fifiënne Luvuma”] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Fifiënne LuvumaFifiënne Luvuma

Fifiënne is geboren in het voormalig Zaïre (Afrika), en vanaf haar derde jaar opgegroeid in Nederland. Na het VWO heeft zij de opleiding Moderne Theater Dans gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar opleiding heeft zij voornamelijk gedanst bij gezelschappen in Nederland, Duitsland, Australië en Canada, waarvan het langste bij het Meryl Tankard Australian Dance Theatre, waarmee ze voorstellingen gaf over de hele wereld.

Na zo’n 10 jaar professioneel gedanst te hebben heeft Fifiënne zich laten omscholen tot natuurgeneeskundig therapeut. Na een aantal jaren begon ze zich ook te focussen op het geven van workshops en voelde dat dat meer de richting was die ze in wilde slaan. Ze heeft zich een tijd aangesloten bij Toastmasters Rotterdam, waar ze getraind werd in ‘public speaking’. Vervolgens heeft ze haar training voortgezet aan de Nationale Vertelschool in Utrecht. In samenwerking met het Erato String Trio heeft ze daarna een verhalend concert gemaakt, waarmee ze in Nederland optreden.

Fifiënne noemt zichzelf een verhalen-wever, omdat ze theatrale vertelvoorstellingen maakt, waarin ze het verhaal niet alleen vertelt met woorden, maar ook, dans, acteren en muziek erin verweeft.

[/vc_column_text] [/vc_accordion_tab] [/vc_accordion]